Ten Hag en Van de Beek (2019)
NOS Voetbal

Ten Hag zag bij United een andere Van de Beek dan bij Ajax: 'Vanaf eerste moment'

Trainer Erik ten Hag vindt dat Donny van de Beek bij Manchester United een heel andere speler was dan bij Ajax. Dit zei de Nederlandse trainer op een persconferentie over zijn landgenoot, die sinds vorige week is verhuurd aan Eintracht Frankfurt.

Van de Beek ging in 2020 voor ongeveer veertig miljoen euro van Ajax naar Manchester United. Door blessureleed kwam hij in Engeland echter weinig aan spelen toe. Dit veranderde niet toen Ten Hag in 2022 kwam. Negentienvoudig international Van de Beek speelde sinds diens komst acht competitiewedstrijden.

"Vanaf het eerste moment dat ik hier bij Manchester United binnenkwam, was hij door blessures niet de speler die hij bij Ajax was geweest", aldus Ten Hag over Van de Beek, met wie hij in Amsterdam succesvol samenwerkte. "Hij was vaak niet beschikbaar en daarna had hij lange tijd moeite om terug te komen van een blessure."

Van de Beek en Ten Hag lachend op de training van United in juli 2023

De coach noemt de blessures en de concurrentie op het middenveld de grootste reden voor de weinige speelminuten van Van de Beek. "We besloten in de zomer om hem te verhuren, maar de gewenste club kwam niet en dan zijn zijn kansen schaars, want wij maken ook afspraken met andere spelers op die positie."

Het middenveld van United was met onder anderen Casemiro, Scott McTominay, Christian Eriksen en Bruno Fernandes afgelopen jaar al drukbezet. Afgelopen zomer werden ook nog eens Sofyan Amrabat en Mason Mount aangetrokken.

'Druk altijd hoog'

Ten Hag zegt dat Manchester United een van de moeilijkste clubs is om voor te spelen. "De druk is altijd hoog."

Daar voegt de 53-jarige Ten Hag aan toe dat United een van de beste clubs is om voor te spelen, mits je vertrouwen in jezelf hebt. "De mooiste uitdaging. Het ligt vooral aan het karakter van de speler."

Manchester United speelt op maandagavond een FA Cup-wedstrijd tegen Wigan Athletic, een club die uitkomt op het derde Engelse niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl