NOS Voetbal

Domper voor Van de Beek: Frankfurt schrijft hem niet in voor Europese duels

Eintracht Frankfurt heeft Donny van de Beek niet opgenomen in de selectie voor de knock-outfase van de Conference League. De 26-jarige middenvelder kwam afgelopen maand op huurbasis over van Manchester United.

Clubs die nog actief zijn in Europa mogen na de jaarwisseling drie wijzigingen aanbrengen in hun selecties. Frankfurt heeft ervoor gekozen om oud-PSV'er Philipp Max en nieuwkomers Sasa Kalajdzic en Hugo Ekitike in te schrijven voor de Conference League.

Van de Beeks periode bij United werd getekend door veel blessureleed

Een enorme domper voor Van de Beek, die de afgelopen jaren met veel blessureleed te maken heeft gehad. Sinds zijn toptransfer voor 44 miljoen euro van Ajax naar Manchester in 2020 heeft de middenvelder weinig kunnen laten zien.

Van de Beek is sinds zijn overstap naar Frankfurt drie keer in actie gekomen in de Bundesliga, maar maakte geen enkele keer de 90 minuten vol. Zaterdag bleef hij op de bank tijdens de 2-0 nederlaag tegen FC Köln. De Tunesiër Ellyes Skhiri, weer terug na deelname aan de Afrika Cup, speelde op zijn plaats.

Frankfurt speelt deze maand in de tussenronde van de Conference League tegen het Belgische Royale Union SG. Anderhalf jaar geleden won de Duitse club nog de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl