Het wordt een tropische dag
NOS Nieuws

Wekdienst 12/8: Tropisch warm • Tour de France Femmes van start

Goedemorgen! Vandaag worden de Nederlandse olympiërs gehuldigd in Scheveningen en in Rotterdam start de eerste etappe van de Tour de France Femmes.

Eerst het weer: vandaag is het zonnig en heet. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het 29 tot 35 graden. Morgen is het landinwaarts tropisch, en neemt de kans op pittige onweersbuien toe. Ook woensdag is er kans op onweersbuien, maar doet de temperatuur een stap terug, donderdag is het koeler en droog.

Weerkaart 12 augustus

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • De Nederlandse olympiërs komen met de trein terug naar Nederland. Ze worden vanmiddag gehuldigd in Scheveningen. De bijeenkomst is niet bedoeld voor het grote publiek, maar voor familie en vrienden van de sporters.
  • In Rotterdam gaat de Tour de France Femmes van start. Het is voor het eerst dat de wielerwedstrijd in Nederland begint. De eerste etappe gaat naar Den Haag. Onderweg rijden ze door de nieuwe Blankenburgtunnel, die pas in december voor autoverkeer opengaat.
  • In Utrecht, Leiden en Groningen beginnen de introductiedagen voor eerstejaarsstudenten. Sinds twee jaar mogen ook mbo-studenten in steeds meer steden meedoen.

Wat heb je gemist?

Het Julianakanaal tussen Berg aan de Maas en Born is vanaf vandaag afgesloten voor alle scheepvaart. Rijkswaterstaat maakt het Limburgse kanaal dieper en breder, zodat er straks grotere schepen doorheen kunnen. Het is een megaproject waarvoor het drukbevaren kanaal over een lengte van vier kilometer wordt drooggelegd.

Schepen moeten maandenlang omvaren over de Maas of via België over het Albertkanaal. De hinder voor de scheepvaart is groot, omdat schepen die via België omvaren door de Zeeuwse Kreekraksluizen moeten. Die liggen in het Schelde-Rijnkanaal en zijn tot eind september in onderhoud, waardoor schippers rekening moeten houden met wachttijden tot tien uur.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Olympische Spelen zijn gisteravond afgesloten in Parijs. Geniet nog een keer van alle 34 Nederlandse medailles, samengevat in 2 minuut 44.

De zesde plaats van Nederland in beeld: alle olympische medailles in 2 minuut 44

Fijne (tropische) dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl