Álvaro Morata toont de Europese beker tijdens de huldiging in Madrid
NOS Voetbal

UEFA schorst Spanjaarden Morata en Rodri wegens provocerend Gibraltar-lied

De Spaanse voetballers Álvaro Morata en Rodrí zijn door de UEFA voor één interland geschorst vanwege provocerende teksten die zij riepen na het winnen van het EK in Duitsland. Tijdens de huldiging in Madrid zongen beide internationals de tekst "Gibraltar is Spaans", wat in Gibraltar tot boze reacties leidde.

De Europese voetbalbond stelt dat aanvoerder Morata en Rodrí de "algemene gedragsregels" en "de basisregels van fatsoenlijk gedrag" hebben overtreden. Ook zouden ze een sportevenement hebben gebruikt voor "manifestaties van niet-sportieve aard".

De aanleiding voor het gezang was de zege in de finale op Engeland (2-1). Gibraltar ligt in het zuidelijkste puntje van Spanje, maar behoort al meer dan driehonderd jaar toe aan het Britse koninkrijk. De Spaanse regering heeft Gibraltar nooit erkend als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk.

De voetbalbond van Gibraltar diende na de uitlatingen van de Spanjaarden een klacht in bij de UEFA. "Extreem provocatief en beledigend", vonden de Gibraltarezen het gedrag van beide voetballers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl