NOS Sport

Laatste Nederlandse beachduo uitgeschakeld: exit Boermans en De Groot in kwartfinales

Ook het laatste Nederlandse beachvolleybalduo in Parijs is uitgeschakeld. Voor Stefan Boermans en Yorick de Groot vormden de kwartfinales van de Olympische Spelen het eindstation.

Aan de voet van de Eiffeltoren gingen Boermans en De Groot met 22-20, 21-15 onderuit tegen het Duitse duo Nils Ehlers en Clemens Wickler.

Eerder werden Steven van der Velde en Matthew Immers al in de achtste finales uitgeschakeld. Bij de vrouwen kwamen Katja Stam en Raïsa Schoon ook niet verder dan de laatste zestien.

Daardoor blijft het brons van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in Rio de Janeiro 2016 de enige Nederlandse olympische beachvolleybalmedaille.

2,11 meter

Van de drie Nederlandse duo's in Parijs presteerden Boermans en De Groot het best. In hun voorgaande vier duels bleven ze zonder setverlies. Maar de 2,11 meter lange Ehlers en de ervaren Wickler waren een maatje te groot.

In de gelijkopgaande eerste set viel de beslissing nadat de Duitsers de hulp van de videoscheidsrechter hadden ingeroepen. Op setpunt sloeg Wickler de bal in het blok van Boermans. Uit de beelden bleek dat de Nederlander daarbij het net schampte, waardoor het punt en daarmee de set alsnog naar de Duitsers ging.

In de tweede set keken Boermans (met 2,04 meter ook niet de kleinste) en De Groot steeds tegen een achterstand van enkele punten aan. Met een service van De Groot in het net eindigde de partij in een teleurstelling.

Clemens Wickler en de 2.11 meer lange Nils Ehlers
Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl