NOS VoetbalAangepast

FC Twente in play-offs Champions League mogelijk tegen Rangers, ook Ajax kent opties

Als FC Twente de laatste kwalificatieronde van de Champions League bereikt, speelt het daarin tegen Rangers of Dynamo Kyiv. Dat wees de loting van de UEFA in Nyon maandagmiddag uit.

Vooral een ontmoeting met Rangers zou bijzonder zijn. Recent deden Twente en de Schotten zaken met elkaar: spits Sam Lammers kwam naar Overijssel, terwijl Twente-aanvoerder Robin Pröpper de omgekeerde weg bewandelde.

Eerst zal Twente in de derde kwalificatieronde nog moeten afrekenen met RB Salzburg, dat wordt getraind door de Nederlander Pepijn Lijnders. Het tweeluik met de Oostenrijkers wordt op dinsdag 6 augustus (uit) en dinsdag 13 augustus (thuis) afgewerkt.

Ajax

Ajax speelt in de derde kwalificatieronde van de Europa League tegen het Griekse Panathinaikos, die wedstrijden staan voor 8 en 15 augustus gepland. Als Ajax dat tweeluik overleeft en doorgaat in de Europa League, speelt het tegen Jagiellonia Bialystok (Polen) of FK Bodø/Glimt (Noorwegen).

Mochten de Amsterdammers er niet in slagen Panathinaikos uit te schakelen, dan gaan ze door in de kwalificatie van de Conference League, het derde Europese toernooi. Dan zou het RC Lens uit Frankrijk treffen in de beslissende play-off.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl