Zondag begint de competitie voor Heerenveen met Van Persie als nieuwe hoofdtrainer
NOS Nieuws

Van Persie gaat bij Heerenveen rouleren op doel: 'Geloof niet in eerste en tweede keeper'

Andries Noppert en Mickey van der Hart zullen komend seizoen allebei regelmatig het doel van sc Heerenveen verdedigen. De nieuwe trainer Robin van Persie "gelooft niet in een eerste doelman en tweede doelman".

"We gaan per wedstrijd bekijken wat we nodig hebben", zegt Van Persie tegen Leeuwarder Courant.

Noppert, de doelman van Oranje op het WK in Qatar, begon vorig seizoen als eerste keeper in Friesland. Na een aantal fouten moest hij zijn plek afstaan aan Van der Hart. Nadat Van der Hart tegen PSV acht tegentreffers om de oren kreeg, mocht Noppert weer keepen.

Ook Van Persie vindt dat beide keepers weinig voor elkaar onder doen. Kijkend naar de tegenstander zal hij bepalen welke keeper speelt. "Ik wil kijken wie het beste bij onze speelwijze past. En dat kan veranderen. Dat gebeurt bij veldspelers ook."

Heerenveen-keepers Andries Noppert en Mickey van der Hart

102-voudig international Van Persie, met vijftig goals topscorer aller tijden van Oranje, begint bij Heerenveen aan zijn eerste trainersklus. Volgende week zondag staat er in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen een uitwedstrijd tegen Ajax op het programma.

Vertrek Sahraoui

Heerenveen zal het zonder Osame Sahraoui moeten stellen. De aanvaller werd donderdag verkocht aan het Franse Lille OSC. "Persoonlijk vind ik het heel erg jammer", zegt Van Persie tegen Omrop Fryslan. "Ik vond het heel fijn met hem samenwerken."

"Voor de club is het ook een groot gemis. Hij heeft het hier goed gedaan." Met het aantrekken van de Irakees Danilo Al-Saed en het huren van Feyenoord-talent Ilias Sebaoui heeft Heerenveen al ingespeeld op het vertrek van Sahraoui.

Deel artikel: