Volleybalsters uitgeschakeld na nederlaag in cruciaal duel met Dominicaanse Republiek

Volleybalsters verliezen van Dominicaanse Republiek en gaan niet naar kwartfinales

De Nederlandse volleybalsters hebben de cruciale groepswedstrijd van groep C tegen de Dominicaanse Republiek verloren en zijn daarmee definitief uitgeschakeld op de Olympische Spelen.

Voor de wedstrijd was er nog een kleine kans voor Oranje om zich te plaatsen voor de kwartfinales, maar daarvoor moest wel van het Caraïbische land gewonnen worden. Dat lukte dus niet.

De Nederlandse volleybalsters begonnen goed aan de wedstrijd en wonnen de eerste set met 25-22, waardoor Oranje de kwartfinales al kon ruiken.

In de tweede set kwam de Dominicaanse Republiek echter terug in de wedstrijd. Aan het begin van de set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk verloren de Nederlanders de set met 21-25.

Cruciale derde set

De derde set was dus cruciaal. Wanneer die verloren werd, kon Nederland niet meer de drie punten bemachtigen in de wedstrijd (een 3-2 winst betekent twee punten in het volleybal), waardoor Oranje de kwalificatie niet meer in eigen hand zou hebben.

De Nederlandse volleybalsters in actie tegen de Dominicaanse Republiek

Nederland begon de set goed en kwam op een 6-2 voorsprong. De Dominicanen vochten zich echter terug en bogen de achterstand om in een 11-13 voorsprong. Nederland kon zich niet herpakken en verloor de derde set kansloos met 17-25.

Spannende vierde set gaat ook verloren

De volleybalsters zetten door in de vierde set om nog dat ene sprankje hoop te behouden en behielden lang een voorsprong van twee punten, in de slotfase van de set kwam de Domincaanse Republiek echter opnieuw terug, tot 21-21.

Uiteindelijk won de Dominicaanse Republiek de set met 26-28, en daarmee ook de wedstrijd.

Nederland is daardoor uitgeschakeld op het olympisch volleybaltoernooi. Voor de ervaren Anne Buijs (32) zit haar interlandloopbaan er daarmee ook op. Na meer dan 300 wedstrijden met Oranje vindt ze het mooi geweest. "Het was een mooie reis en ik ga de meiden enthousiast aanmoedigen, maar ik ben er niet meer bij."