Vitesse
NOS VoetbalAangepast

Vitesse lijkt definitief gered, wacht alleen nog op beslissing KNVB

Vitesse krijgt dit weekend van de KNVB te horen of de club zijn proflicentie behoudt. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de licentiecommissie, de beroepscommissie en de Arnhemmers. Vitesse moet nog aan één voorwaarde voldoen en dan krijgt de club een licentie voor het komende jaar.

De bedoeling was dat donderdag een definitieve beslissing zou vallen, maar toen waren er vanuit de licentiecommissie en begrotingscommissie nog vragen over de ingeleverde begroting. Daarop volgde vrijdagmorgen een gesprek.

Eind juni heeft de KNVB de proflicentie van de Arnhemmers afgenomen, omdat Vitesse niet voldeed aan meerdere eisen van de voetbalbond. De club ging in beroep tegen die beslissing en kreeg van de KNVB meerdere keren uitstel om orde op zaken te stellen.

Common Group

Vitesse laat nu in een verklaring weten aan bijna alle voorwaarden te hebben voldaan. Er is alleen nog een probleem met de Common Group, het bedrijf van de Amerikaan Coley Parry, waar Vitesse een schuld van ruim 14 miljoen euro bij heeft.

"Er dient nog één wijziging aangebracht te worden in de gesloten overeenkomst met de Common Group. Zoals eerder besloten, mag de Common Group namelijk geen enkele 'zeggenschap' meer hebben binnen de club. Om die reden moet de overeenkomst op een punt worden gewijzigd", meldt de club in een verklaring. De Common Group heeft inmiddels laten weten hier volledig aan mee te zullen werken.

Mocht Vitesse de licentie dit weekend terugkrijgen, dan komt de club volgende week vrijdag bij de herstart van de eerste divisie uit tegen Telstar. Mocht de licentie definitief worden ingetrokken, dan betekent dat het einde van Vitesse als profclub.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl