Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Benthe Boonstra van de vrouwen vier tijdens de huldiging van hun gouden medaille
NOS Sport

Medaillespiegel: Nederland komt door roei- en zwemsucces in top tien

Nederland is op de zesde dag van de Zomerspelen van Parijs doorgedrongen tot de top tien in het medailleklassement.

Door het goud van de vrouwen vier-zonder en het zilver van de mannendubbeltwee op de roeibaan van Vaires-sur-Marne plus het brons op de 200 meter schoolslag van zwemster Tes Schouten in de La Défense Arena staat Nederland op twee goud, twee zilver en twee brons.

Daarmee wordt de tiende plaats in het medailleklassement gedeeld met Duitsland, dat hetzelfde aantal medailles heeft behaald.

De lijst wordt aangevoerd door China: elf goud, zeven zilver en zes brons. De Verenigde Staten (9-15-13) en gastland Frankrijk (8-11-8) completeren de top drie.

België, dat de Spelen afgelopen zaterdag begon met goud (Evenepoel) en brons (Van Aert) op de tijdrit bij de mannen, staat inmiddels op de twintigste plaats.

Spanje staat na zes dagen op een teleurstellende 32ste plaats. De Spanjaarden hebben nog steeds geen gouden medaille veroverd.

De Nederlandse medailles van donderdag 1 augustus 2024

Vrijdag krijgt TeamNL de kans te stijgen op de tabel. Voor de olympische ploeg zijn er medaillekansen bij tennis, judo, zeilen, paardensport, BMX en (opnieuw) roeien.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl