Novak Djokovic in Parijs
NOS Sport

Djokovic na behandeling aan knie naar halve finales, titelverdediger Zverev uitgeschakeld

Novak Djokovic is nog twee zeges verwijderd van de olympische titel in Parijs. De als eerste geplaatste Serviër plaatste zich ten koste van Stefanos Tsitsipas voor de halve finales van het olympisch tennistoernooi. Op het gravel van Roland Garros won Djokovic met 6-3, 7-6 (3).

In de halve finales stuit hij op de Italiaan Lorenzo Musetti, die titelverdediger Alexander Zverev in de kwartfinales naar huis stuurde. Djokovic bereikte de kwartfinales door zijn rivaal Rafael Nadal uit te schakelen.

De 37-jarige Djokovic heeft al 24 grandslamtitels op zijn palmares, maar de gouden olympische medaille heeft hij nog niet. In 2008 won hij zijn enige eremetaal: brons.

Zorgen om knie?

Het ging niet helemaal vanzelf voor Djokovic op het Court Philippe Chatrier. In zijn partij tegen Tsitsipas had Djokovic aan één break in de eerste set genoeg, maar in de tweede set leek hij zich zorgen te maken om zijn rechterknie. Een bekend probleem voor de Serviër, want in juni trok hij zich op hetzelfde gravel van Roland Garros terug met een scheurtje in zijn meniscus. Tijdens de Spelen speelt Djokovic met een brace.

Djokovic laat zich in de tweede set behandelen aan zijn knie

Nadat Djokovic zich aan zijn knie had laten behandelen, knokte hij zich weer terug in de wedstrijd. Hij keek na twee verloren servicebeurten in de tweede set tegen een 4-0-achterstand aan, maar herstelde zich. Tsitsipas miste bij 5-3 drie setpoints en ging vervolgens in de tiebreak ten onder.

De andere halve finale gaat tussen Carlos Alcaraz en Félix Auger-Aliassime.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl