NOS SportAangepast

Na nederlaag tegen Servië richten 3x3-basketballers zich op tegen Frankrijk

3x3-basketballers verslaan gastland Frankrijk

Een paar uur na een pijnlijke 21-19 nederlaag tegen Servië hebben de Nederlandse 3x3-basketballers op de Olympische Spelen wel kunnen winnen van gastland Frankrijk. Op de Place de la Concorde in Parijs werd het 20-13 voor het Nederlandse viertal.

Worthy de Jong, Dimeo van der Horst, Jan Driessen en Arvin Slagter hebben nu twee duels gewonnen en twee verloren. De nummers één en twee in de poule van acht plaatsen zich direct voor de halve finales. De nummers drie tot en met zes spelen eerst nog een tussenronde.

Nederland had de hele wedstrijd het initiatief tegen de nog ongeslagen Fransen en mede dankzij een klein tussensprintje bij een stand van 9-8 had Oranje een marge van vier punten.

Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Grote man aan de kant van Nederland was Van der Horst, die acht punten voor zijn rekening nam.

Bekijk hieronder de reacties van Slagter en Driessen na de wedstrijd tegen Frankrijk.

Eerder op de dag ging het Nederlandse kwartet op de valreep pijnlijk onderuit tegen Servië, 19-21. Nederland was heel dicht bij de zege, maar een wanhoopsschot van Strahinja Stojacic zorgde voor een pijnlijke nederlaag tegen de winnaars van het brons op de vorige Spelen.

Een overwinning op de Serviërs zou een kleine stunt zijn geweest, want van de voorgaande elf ontmoetingen op grote toernooien werd er nog nooit gewonnen door het Nederlands team.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd tussen Nederland en Servië en de reacties van Worthy de Jong en Dimeo van der Horst na dat duel.

Oranje kon lang gelijke tred houden met de Servische ploeg, maar bij een stand van 7-8 schoot Dejan Majstorovic een tweepunter raak en leek het erop dat Servië een beslissend gaatje had geslagen.

Oranje vocht zich knap terug tot 19-19, maar met nog een paar seconden op de klok had Servië het laatste balbezit. Stojacic, de nummer één op de individuele wereldranglijst, werd flink op de huid gezeten, maar met een ultieme poging lukte het hem om alsnog te scoren.

Vrijdag neemt Nederland het om 10.35 uur op tegen de Poolse ploeg. Enkele uren later, om 13.35 uur is Litouwen de tegenstander. De groepsfase wordt vrijdag afgesloten met een wedstrijd tegen de Verenigde Staten om 19.05 uur.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl