Bart Lambriex en Floris van de Werken
NOS Sport

Geslagen en uitgeschakeld mag zeilduo tóch meedoen aan medalrace na schorsing China

Bart Lambriex en Floris van der Werken stonden na hun uitschakeling in de 49erklasse bijna huilend in de haven van Marseille. En nu gaan ze tóch naar de medalrace. De twee vervangen het Chinese duo, dat uren na de laatste race werd geschorst.

De Chinezen zijn gestraft omdat hun boot te licht was nadat hun 'compensatiegewicht' verloren was geraakt. Ze probeerden daarna snel een alternatief gewicht aan de boot te plakken met secondelijm, maar dat pikte de technische jury niet. Al hun uitslagen van de woensdag werden ongeldig verklaard.

Lambriex en Van der Werken schoven een plek door in het klassement en zijn er donderdag bij als de medailles worden verdeeld. Het duo domineerde de laatste jaren in hun klasse. Dat ze de medalrace niet haalden was dan ook een grote deceptie.

De mogelijkheid dat ze het podium donderdag halen is uitgesloten. Het protest van de Chinezen tegen het wedstrijdcomité tegen de straf heeft ertoe geleid dat de Wen en Liu een 'discretionaire straf' hebben gekregen in plaats van een diskwalificatie. Daardoor kunnen Lambriex en Van der Werken de derde plek niet meer halen.

Eerder op de dag stonden een bedroefde Lambriex en Van der Werken verslaggever Ayolt Kloosterboer te woord:

Deceptie Lambriex/Van der Werken in 49er: 'Gaat even duren om dit te kunnen slikken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl