Daphne van Domselaar
NOS Voetbal

Na 15 duels bij Aston Villa vertrekt Van Domselaar: 'Bij Arsenal prijzen pakken'

Na één jaar bij Aston Villa stapt Daphne van Domselaar over naar Arsenal. "Een supermooie club, met een grote historie die al veel prijzen heeft gepakt. Een club met veel fans, een mooi stadion, echt een club waarvoor je wil voetballen", zegt de doelvrouw van Oranje.

Afgelopen seizoen eindigde Arsenal op de derde plaats van de Engelse Women's Super League, achter Chelsea en Manchester City, Aston Villa werd zevende. In 2011, 2012 en 2019 werd Arsenal kampioen. "Als speelster wil je prijzen pakken en met Arsenal kan dat", zegt Van Domselaar, die ook uitkijkt naar het spelen in de Champions League.

Maar 15 wedstrijden voor Aston Villa

Slechts een jaar geleden maakte Van Domselaar de overstap van FC Twente naar Aston Villa. Door een heupblessure miste ze de laatste maanden van het seizoen. "Ik heb maar vijftien wedstrijden voor Aston Villa mogen spelen, dat is niet veel. Daarom is het wel tof dat ik naar zo'n grote club mag."

De keeper toont zich dankbaar richting haar oude club. "Ook door Aston Villa heb ik deze stap kunnen maken."

Van Domselaar kiest bij Arsenal voor rugnummer 14: 'Dacht aan Cruijff en Groenen'

Inmiddels is Van Domselaar fit genoeg om bij Arsenal mee te draaien in de voorbereiding: "We kunnen nu weer opbouwen naar wedstrijdfit worden. Hopelijk ben ik fit voor de start van het seizoen. Daar gaan we wel vanuit." Begin september speelt Arsenal in de voorronde van de Champions League zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Landgenoot

In Londen komt Van Domselaar landgenoot Victoria Pelova tegen. In mei werd bekend dat Vivianne Miedema de club na zeven jaar gaat verlaten. Van Domselaar sprak met de twee over Arsenal. Ze deelden volgens haar positieve ervaringen. "Maar ik heb ze ook gevraagd om het geheim te houden", zegt Van Domselaar over de transfer die al een tijdje in de lucht hing.

Ook heeft ze toen ze tegen Arsenal speelde goed opgelet. "Dan zie je hoe het daar gaat, hoe de teamsfeer is, hoe ze met elkaar omgaan, dat matcht met hoe ik het zie."

Van Domselaar in actie in het shirt van Aston Villa

Van Domselaar gaat bij Arsenal de strijd aan met de 28-jarige Oostenrijkse Manuela Zinsberger. "Ze hebben een keeper die heel ervaren is en er al vijf jaar staat. Ik denk dat het een mooie battle gaat worden", zegt Van Domselaar. "Ik ga niet voor een club tekenen om op de bank te zitten. Ik ga vechten voor mijn plekje."

Ze krijgt bij Arsenal rugnummer 14. "Nummer 1 was al bezet (door Zinsberger, red.). Dus dan moet je verder gaan kijken. Nummer 14 is wel een mooi nummer voor mij."

Ze dacht daarbij natuurlijk aan voetballegende Johan Cruijff, maar ook aan haar Oranje-teamgenoot Jackie Groenen. "Ik dacht, dat is wel mooi. Dat zijn niet de minste voetballers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl