NOS Voetbal

Oranje-keepster Van Domselaar verruilt Aston Villa voor Arsenal

Daphne van Domselaar maakt een fraaie transfer binnen de Engelse Women's Super League. De 24-jarige doelvrouw van het Nederlands elftal verruilt Aston Villa voor Arsenal.

Ze had bij Villa nog een contract voor twee jaar. De hoogte van de transfersom is niet bekendgemaakt. Ook is het niet bekend voor hoelang ze tekent bij Arsenal. Aston Villa meldt dat de afkoopsom in het contract van de keeper door Arsenal is betaald. Het gaat om "een substantieel bedrag".

De Londense club eindigde afgelopen seizoen als derde in de competitie, achter Chelsea en Manchester City. Aston Villa werd zevende. Arsenal werd in 2019 voor het laatst kampioen van Engeland.

Een jaar geleden stapte Van Domselaar van FC Twente over naar Aston Villa. Door een blessure kwam ze voor Villa slechts vijftien wedstrijden in actie. Na een heupoperatie in maart miste ze de laatste maanden van het seizoen en moest ze ook afzeggen voor Oranje.

Weer fit

Inmiddels is Van Domselaar weer fit genoeg om aanwezig te zijn bij de start van de voorbereiding. Ze wordt in Londen ploeggenote van onder anderen Oranje-international Victoria Pelova. Vivianne Miedema verliet Arsenal juist en koos voor een overgang naar Manchester City.

Van Domselaar debuteerde in 2022 in Oranje en speelde tot nu toe 27 interlands.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl