Pavlidis verschalkt Bijlow en weet ook in het shirt van Benfica wat scoren is
NOS Voetbal

Feyenoord lijdt week voor seizoensstart harde oefennederlaag tegen Benfica: 5-0

Feyenoord heeft een week voor de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen (Johan Cruijff Schaal tegen PSV) een 5-0 nederlaag tegen Benfica geleden. De Rotterdammers stonden in de oefenwedstrijd om de Eusébio Cup al na 18 minuten met 4-0 achter.

Voor de Portugese club scoorde Vangelis Pavlidis, die afgelopen zomer overkwam van AZ, twee keer. De andere goals werden gemaakt door Gianluca Prestianni, Jan-Niklas Beste en Arthur Cabral. Voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes deed ook mee bij Benfica. Voormalig Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü speelde niet mee bij de ploeg van Roger Schmidt, die eerder PSV trainde.

Feyenoord begon tegen Benfica in een 3-4-3 opstelling met David Hancko, Thomas Beelen en Neraysho Kasanwirjo als drie centrale verdedigers. Ramiz Zerrouki en Lutsharel Geertruida waren de centrale middenvelders, terwijl Bart Nieuwkoop en Marcos López de buitenste middenvelders waren.

Voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes

Voorin stonden Igor Paixão, Santiago Giménez en nieuwkomer Anis Hadj Moussa. Er werd door trainer Brian Priske maar liefst negen keer gewisseld. Hij gunde onder meer jongelingen Gjivai Zechiël, Jan Plug, Antef Tsoungui en Givairo Read speelminuten in het Estádio da Luz in Lissabon.

Volgende week kans op eerste prijs

Priske kan volgende week in zijn eerste officiële wedstrijd gelijk een prijs pakken. Op zondag speelt Feyenoord tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Op woensdag kan Feyenoord de nare smaak van de nederlaag wegspoelen. In de Kuip wordt er geoefend tegen AS Monaco.

Fans van Feyenoord hoeven niet te treuren om deze nederlaag in de voorbereiding. Twee jaar geleden was FC Kopenhagen met 7-0 te sterk voor de Rotterdammers, die aan het eind van dat seizoen met de kampioensschaal in handen stonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl