Teleurstelling bij het Nederlands softballteam
NOS SportAangepast

Softbalsters laten bronzen WK-medaille in verlenging door vingers glippen

De Nederlandse softbalsters hebben net naast een bronzen medaille gegrepen op het WK in het Italiaanse Castions di Strada. In de strijd om de derde plek won Canada na verlenging met 11-7.

Later op de avond legde Japan beslag op de wereldtitel, door de Verenigde Staten te verslaan.

De Nederlandse vierde plaats is een evenaring van het beste resultaat van de softbalsters op een WK. Acht jaar geleden eindigde Oranje ook op plek vier.

Eerder deze week verloor het team van bondscoach Ferenc Jongejan ook al van Canada, dat vijfde staat op de wereldranglijst. Nederland, nummer acht van de wereld, werd toen met 6-3 geklopt.

Fantastische derde inning

De softbalsters hadden al hun drie wedstrijden in de finalepoule verloren, maar tegen Canada kwam Nederland op een ruime voorsprong. In de derde inning zette Britt Vonk het eerste punt op het scorebord. Brenda Beers maakte er 2-0 van.

Nog in dezelfde inning werd het maar liefst 5-0. Laura Wissink sloeg, met 2 speelsters op de honken, de bal de tribunes in.

Nederlandse softbalsters in verlenging verslagen door Canada

Canada wisselde pitcher Sara Groenewegen voor Morgan Rackel, die in het vervolg niet in de problemen kwam.

Canada komt terug

In de vierde inning deed Canada iets terug via Janet Leung, maar in de zesde inning brachten de Canadese vrouwen de spanning echt helemaal terug. Natalie Wideman sloeg met drie spelers op de honken een homerun en plots was de stand weer gelijk: 5-5.

Teleurstelling bij het Nederlands softballteam

Extra innings waren nodig om tot een winnaar te komen. Nederland was als eerste aan slag in de achtste inning en scoorde via Lizzie Clarijs, maar opnieuw trok Canada de stand gelijk. Ook in de tiende inning scoorden beide teams een keer.

De beslissing viel uiteindelijk in de elfde inning. Nederland scoorde niet en Canada had alle honken bezet toen Callum Pilgrim aan slag kwam. De Canadese sloeg een homerun, liet drie ploeggenoten scoren en maakte zo een einde aan de wedstrijd.

Japan wint finale

De winst in de finale ging naar Japan, dat de Verenigde Staten met 6-1 versloeg.

Het Amerikaanse softbalteam is de nummer een op de wereldranglijst en was regerend wereldkampioen. Ook versloeg het eerder deze week Japan, nummer drie van de wereld, nog met 2-0.

In de eindstrijd nam de Verenigde Staten snel een voorsprong via Hannah Flippen, maar Japan scoorde twee keer in de tweede inning. In de vierde inning deden de Aziaten, de regerend olympisch kampioen, daar nog een schep bovenop met vier speelsters die over de thuisplaat kwamen.

Het was de negende keer op rij dat de finale tussen deze twee landen ging. Japan verloor de laatste drie, maar is nu wel voor de vierde keer wereldkampioen, na titels in 1970, 2012 en 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl