NOS SportAangepast

Softbalsters kansloos tegen VS, Canada tegenstander in strijd om brons

De Nederlandse softbalsters hebben ook het derde duel in de finaleronde van het WK in Italië verloren. Het nog ongeslagen Amerikaanse team was met 7-0 te sterk voor Nederland.

De finale gaat zaterdag tussen de VS en Japan, Nederland neemt het op tegen Canada in de strijd om de derde plaats. De Canadezen, gisteren nog te sterk voor Nederland, verloren hun laatste groepsduel met 7-2 van Japan.

Niets op het spel

Tegen de nummer 1 van de wereld en twaalfvoudig wereldkampioen stond er voor Nederland niets meer op het spel.

De Amerikanen maakten al in de eerste twee innings het verschil (5-0). Nederland reikte niet verder dan het tweede honk (Maxime van Dalen en Laura Wissink), maar hield de sfeer er desondanks goed in met het oog op de nog resterende wedstrijd.

In de vijfde inning moest het Koninkrijksteam toezien hoe de VS nog twee keer over de thuisplaat kwam.

Bondscoach Ferenc Jongejan werd al tijdens de twee inning weggestuurd. De scheidsrechter accepteerde niet dat Jongejan zonnebloempitten at. Of dat gevolgen heeft voor de wedstrijd om de derde plaats, is nog onduidelijk.

Jongejan zal in elk geval hopen af te sluiten met een overwinning. Een derde plaats zou de beste Nederlandse prestatie ooit op een WK betekenen. Na het WK verlaat Jongejan het team na vijf jaar, hij gaat als technisch manager aan de slag bij de softbalbond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl