Lorena Wiebes
NOS Wielrennen

Veelvraat Wiebes slaat twee keer op één dag toe in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft haar vierde ritzege in de Baloise Ladies Tour van 2024 geboekt. De renster van SD Worx-Protime sloeg zaterdagavond ook toe in de tijdrit over 11 kilometer met start en finish in het Belgische Zwevegem.

Eerder vandaag was Wiebes ook al de snelste in etappe 3A, daarvoor won ze al de proloog en de eerste etappe. In totaal won Wiebes al tien keer een etappe in de ronde door Nederland en België. Daarmee is ze recordhoudster.

Wiebes dook in etappe 3B als enige onder de vijftien minuten. 14.53,46. De Belgische Marion Norbert Riberolle (Fenix-Deceuninck Development Team) werd tweede op vijftien seconden en de Nederlandse Thalita de Jong (Lotto Dstny Ladies) eindigde als derde op zeventien seconden.

In vorm voor Olympische Spelen

De Ladies Tour geldt als voorbereidingskoers voor de Olympische Spelen in Parijs. Met de vorm van Wiebes zit het dus goed. Ze is de kopvrouw van de Nederlandse ploeg voor de olympische wegwedstrijd op 4 augustus.

Morgen wordt de tiende editie van de etappekoers afgesloten met de vierde etappe over 116,9 kilometer met start en finish in Deinze. Klassementsleidster Wiebes begint de slotrit met 38 seconden voorsprong op de Britse Pfeiffer Georgi. Bij eindwinst treedt ze in de voetsporen van Lucinda Brand, die de ronde vorig jaar won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl