Lorena Wiebes met de champagne
NOS Wielrennen

Derde zege voor Wiebes in Baloise Tour, rit ingekort na massale valpartij

Lorena Wiebes heeft de derde rit van de Baloise Tour gewonnen. De renster van SD Worx-Protime won overtuigend de massasprint. Ze finishte in Zwevegem voor landgenote Charlotte Kool, die vrijdag nog de snelste was in de sprint. Daria Pikulik uit Polen eindigde als derde.

Na een valpartij aan het begin van de etappe lag de koers een uur stil, waarop de rit werd ingekort. Vier rensters moesten naar het ziekenhuis, onder wie de Nederlandse Silje Bader. De 18-jarige renster, die pas deze week bij dsm-firmenich PostNL aansloot, liep een polsblessure op.

Recordhoudster

Wiebes gaat ook aan de leiding in het algemeen klassement. Eerder deze week schreef de 25-jarige renster al de proloog en de eerste etappe op haar naam. Wiebes is nu alleen recordhoudster, met negen ritzeges in de Nederlands-Belgische wedstrijd die sinds 2014 bestaat. De inmiddels gestopte Belgische Jolien D'hoore heeft acht ritzeges achter haar naam.

De vierdaagse etappekoers gaat zaterdagvanavond verder met een tijdrit van elf kilometer. Zondag staat de laatste etappe op het programma, een 116,9 kilometer lange rit van en naar Deinze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl