Links het terras waar een auto op inreed
NOS NieuwsAangepast

Auto ramt terras in Parijs, een dode en meerdere gewonden

In Parijs heeft een auto het terras van een restaurant geramd. Daarbij is iemand om het leven gekomen en zijn zes mensen gewond geraakt. De politie gaat uit van een ongeluk, melden Franse media.

Volgens de politie reed de auto woensdagavond met hoge snelheid in op het terras van een restaurant aan de Avenue du Père Lachaise, niet ver van de bekende begraafplaats. De bestuurder sloeg op de vlucht, maar agenten konden hem later arresteren. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De bijrijder had eveneens gedronken en ook drugs gebruikt.

Van de gewonden zijn drie er ernstig aan toe, zegt de politie. Drie anderen hadden lichte verwondingen. Alle slachtoffers waren klanten van het restaurant. Zo'n twintig getuigen waren hevig geschrokken door het incident.

Auto op explosieven onderzocht

De bestuurder, een 24-jarige man uit de regio Parijs, wordt verdacht van doodslag en mishandeling. Volgens justitie is een ongeluk de meest waarschijnlijke verklaring, meldt nieuwszender France Info. De anti-terreurafdeling van het parket is niet betrokken bij het onderzoek.

Vlak voor de start van de Olympische Spelen zijn de autoriteiten in Parijs extra alert vanwege het risico op aanslagen. De politie en het leger zijn massaal in de stad aanwezig. Na het ongeluk bij het restaurant controleerden militairen van een anti-terreureenheid de auto op explosieven, maar er werd niets gevonden.

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, noemt het ongeluk "verschrikkelijk". Ze heeft haar "diepste medeleven" met de slachtoffers en hun families betuigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl