Een huisarts aan het werk
NOS Nieuws

Zorgverzekeraars doen al maanden onderzoek naar fraude door Co-Med

De vier grote zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis en enkele kleinere zorgverzekeraars doen al maanden onderzoek naar fraude door de directie van de failliete commerciële huisartsenketen Co-Med. Dat bevestigt een woordvoerder van verzekeraar CZ aan persbureau ANP na berichtgeving hierover door EenVandaag.

Volgens CZ waren er bij verschillende zorgverzekeraars signalen van fraude door Co-Med. "De zorgverzekeraars zijn een aantal maanden geleden gezamenlijk een onderzoek gestart. Co-Med heeft hieraan onvoldoende medewerking verleend en het onderzoek is daarom nog niet afgerond."

Dubbelconsulten

EenVandaag sprak met oud-werknemers van Co-Med. Die maken melding van veel foutieve declaraties bij de verzekeraars. Zo werden consulten 'opgewaardeerd' naar dubbelconsulten en zou Co-Med-eigenaar Guy Vroemen ook "eigenhandig medische handelingen hebben ingevoerd en gedeclareerd, terwijl hij niet het recht had dat te doen".

Over de mogelijke gevolgen van het onderzoek zegt de woordvoerder dat er aangifte wordt gedaan bij het Openbaar Ministerie als inderdaad blijkt dat er fraude is gepleegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl