NOS Voetbal

Geen Nederlanders in EK-elftal van UEFA, Yamal maakte mooiste goal

De UEFA heeft geen Nederlandse spelers gekozen voor het team van het EK. In het elftal staan zes Spanjaarden en daarmee is de EK-winnaar de hofleverancier.

De mooiste goal werd volgens de Europese voetbalfederatie gemaakt door Lamine Yamal. De 17-jarige Spaanse aanvaller schoot in de halve finale tegen een Frankrijk een bal van ver in de kruising.

Yamals wonderschone goal bijna identiek aan goal op het EK onder 17

Yamals doelpunt werd verkozen boven de omhaal van Engelsman Jude Bellingham tegen Slowakije en de goal van Xerdan Shaqiri voor Zwitserland tegen Schotland. Het doelpunt van Xavi Simons tegen Engeland eindigde als tiende in de verkiezing.

In het beste elftal staat Yamal op rechtsbuiten. De andere uitverkoren Spanjaarden zijn Marc Cucurella, Rodri, Fabián Ruiz, Dani Olmo en Nico Williams.

Verder staan Mike Maignan en William Saliba (Frankrijk), Manuel Akanji (Zwitserland), Kyle Walker (Engeland) en Jamal Musiala (Duitsland) in het team. De elf namen werden gekozen door een twaalfkoppige jury, met daarin onder anderen Frank de Boer, Fabio Capello en Rafael Benítez.

Voor Nederlandse spelers als Cody Gakpo, Jerdy Schouten en Bart Verbruggen hebben zij dus niet gekozen. Statistiekenbureau Opta posteerde Gakpo, met drie goals een van de topscorers van het EK, in zijn elftal van het toernooi als spits.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl