NOS Voetbal

Wie maakte het mooiste EK-doelpunt? Bellingham, Müldür, Yamal of Oyarzabal

Het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland zit erop en aan schitterende doelpunten was er geen gebrek. De analisten van de NOS kiezen hun favoriete treffer.

Van der Vaart: de winnende van Oyarzabal

De finale tussen Spanje en Engeland werd beslist door een intikker van invaller Mikel Oyarzabal. Rafael van der Vaart genoot ontzettend van de aanval die eraan vooraf ging. De combinatie tussen Dani Olmo, Marc Cucurella en Oyarzabal was ook prachtig.

Oyarzabal scoort en zet Spanje op 2-1 in slotfase EK-finale tegen Engeland

"Qua aanval zeker het mooiste doelpunt", zei Van der Vaart kort na afloop van de finale. De assist, na het kaatsen van doelpuntenmaker Oyarzabal, was uiteindelijk doorslaggevend. "Niet een keertje terughalen, maar gewoon voor slingeren."

Van Hooijdonk: de vliegende volley van Müldür

Pierre van Hooijdonk kiest de fenomenale volley van Mert Müldür van Turkije tegen Georgië. De rechtsback kreeg de bal door de lucht aangespeeld en veegde die met een enorme kracht naar de bovenhoek.

Müldür zet Turkije met een vernietigende uithaal op 1-0

Van Hooijdonk vond het al schitterend dat Müldür het überhaupt aandurfde om de bal zo uit de lucht te plukken. "Goud of ijzer, alles of niets. Heerlijk om hem zo van je wreef af te laten glijden en in de bovenhoek te zien verdwijnen."

Van Basten: de omhaal van Bellingham

Marco van Basten, een van de absolute koningen van de omhaal, kiest de 1-0 van Jude Bellingham tegen Slowakije. Op het beslissende moment, in de laatste minuut van de wedstrijd, redde de middenvelder zijn land in de achtste finale met onderstaande omhaal.

Engeland in blessuretijd naast Slowakije door omhaal Bellingham

Het zegt volgens Van Basten alles over de speler Bellingham. "Als je dat kan, op zo'n moment. Ik vind hem ook echt een atleet, hij kan zóveel. Passeren, koppen, ontzettend lopen, hij is sterk. En dan ook nog dit soort dingen."

Stentler: de curvebal van Yamal

Lamine Yamal, ontegenzeglijk een van de beste spelers van dit toernooi, maakte maar een goal. Maar volgens Leonne Stentler was het wel de mooiste van dit EK.

In de kwartfinale tegen Frankrijk schoot Yamal de bal met een prachtige curve in de bovenhoek, precies zoals hij dat had gedaan op het EK onder 17.

Yamals wonderschone goal bijna identiek aan goal op het EK onder 17

Stentler: "Het schot én het moment. Toen nog zestien, echt ontzettend knap. Je hoopt dat wat hij het afgelopen seizoen bij Barcelona liet zien, ook op zo'n groot toernooi kan. En dan doet hij dit, voor mij echt het doelpunt van het toernooi."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl