Matthew Immers (links) en Steven van de Velde
NOS Sport

Beachvolleybalduo's stranden in kwartfinales bij laatste toernooi voor Spelen

Bij het laatste toernooi voorafgaand aan de Olympische Spelen van Parijs zijn de Nederlandse beachvolleybalduo's gestrand in de kwartfinales. Steven van de Velde en Matthew Immers verloren bij het Elite16-toernooi in Wenen van de Chileense neven Marco en Esteban Grimalt. Stefan Boermans en Yorick de Groot trokken zich terug.

De twee koppels, die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen, waren in dezelfde poule ingedeeld. Van de Velde en Immers wonnen het Nederlandse onderonsje en daarmee ook de poule.

Zij waren zodoende direct door naar de kwartfinales, Boermans en De Groot eindigden als tweede in de poule en waren veroordeeld tot de tussenronde.

Winst in tussenronde

In die tussenronde trof het duo de Duitsers Lukas Pfretzschner en Sven Winter. De Nederlanders verloren de eerste set met 19-21, maar wonnen set twee en drie (21-13, 15-13) en dwongen zo een kwartfinaleplaats af.

Stefan Boermans (rechts) en Yorick de Groot

De inspanning van de tussenronde was echter net iets te veel geweest voor Boermans en De Groot, die de afgelopen jaren vaak te maken hebben gehad met blessureleed, waardoor ze niet meer fit genoeg waren voor de volgende ronde.

Van de Velde en Immers traden wel aan voor hun kwartfinale, maar daarin was het Chileense duo M. Grimalt/E. Grimalt met twee keer 17-21 te sterk.

Katja Stam en Raïsa Schoon, het Nederlandse vrouwenduo dat zich opmaakt voor de Spelen, sloegen het toernooi in Wenen over. Zij speelden vorige week al hun laatste toernooi voor de Spelen. In Gstaad was voor hen de kwartfinales het eindstation.

Stam/Schoon en Van de Velde/Immers spelen op zondag 28 juli hun eerste olympische wedstrijd in Parijs. Boermans en De Groot starten hun olympisch avontuur op maandag 29 juli.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl