Robert Meeuwsen
NOS Sport

Beachvolleyballer Meeuwsen, voormalig wereldkampioen, stopt na EK in augustus

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen zet in augustus een punt achter zijn sportcarrière. Hij zal het EK, dat die maand in Den Haag, Apeldoorn en Arnhem wordt gehouden, nog spelen, maar daarna richt hij zich op een maatschappelijke carrière.

De 36-jarige Meeuwsen vormt sinds 2011 een succesvol duo met Alexander Brouwer, met wie hij in 2013 wereldkampioen werd en werd verkozen tot sportploeg van het jaar. Bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 pakte het koppel de bronzen medaille.

Daarnaast waren Meeuwsen en Brouwer goed voor een karrenvracht aan medailles op de FIVB World Tour, waaronder vijf gouden. Ze plaatsten zich niet voor de Spelen in Parijs van deze zomer.

Wat het pensioen van Meeuwsen voor Brouwer betekent, is nog niet bekend.

Meeuwsen en Brouwer op de Olympische Spelen in Tokio

"Er zijn weinig teams die het zo lang met elkaar volhouden", zegt Meeuwsen. "We hebben de oplossing altijd binnen ons team gezocht en nooit bij andere partners. Alex begreep mijn beslissing om te stoppen direct. We kijken vooral terug op de mooie momenten."

Fotografie en informatica

Inmiddels is Meeuwsen toe aan nieuwe uitdagingen, zegt hij. "Alles wat ik ooit wilde bereiken, heb ik inmiddels bereikt. Fotografie is een grote hobby van mij, daar wil ik mij meer op gaan toeleggen. Daarnaast ben ik bezig met een opleiding informatica. Het is tijd voor iets nieuws."

Meeuwsen zal zich in de maanden na zijn beachvolleybalpensioen in ieder geval niet vervelen. "Aan het eind van het jaar ga ik ruim twee maanden met mijn vriendin op reis. We gaan naar Japan, Nieuw-Zeeland en Fiji."

Verder kondigt hij aan betrokken te blijven bij de beachvolleybalsport. "Niet op fulltime basis, maar rondom toernooien zet ik mij graag in voor de sport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl