Jeroen Delmee
NOS Sport

Delmee vier jaar langer bondscoach van de hockeymannen

Jeroen Delmee blijft ook de komende vier jaar de coach van de Nederlandse hockeyers. De KNHB heeft het aflopende contract met de oud-international en assistent Eric Verboom tot en met de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles verlengd.

"We zijn als bond erg tevreden over de weg die drie jaar geleden is ingeslagen", licht technisch directeur Clarinda Sinnige toe. "De goede ontwikkeling van de verjongde spelersgroep en de professionele en positieve sfeer die er zowel binnen als rondom het team heerst, zijn voor ons signalen dat we destijds de juiste keuze hebben gemaakt."

Laatste mannengoud in 2002

De nu 51-jarige Delmee volgde Max Caldas in 2021 op als bondscoach van Oranje na de teleurstellende verlopen Spelen in Tokio, waar de ploeg als zesde eindigden. Vorig jaar boekte hij zijn eerste succes met de Europese titel in Duitsland.

De laatste keer dat de mannen olympisch goud veroverden was in 2000 in Sydney, toen Oranje de titel prolongeerde en Delmee zelf nog meespeelde. Sindsdien werden twee olympische finales verloren: in 2004 (ook daar was Delmee als speler bij) en in 2012.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl