Teleurgestelde hockeyers

Hockeyers sluiten Pro League teleurstellend af met nederlaag tegen België

De Nederlandse hockeyers hebben de Pro League teleurstellend afgesloten met een 5-3 nederlaag tegen België. Donderdag leed Nederland na shoot-outs al een nederlaag tegen Duitsland. Toen werd het in de reguliere speeltijd 1-1.

Oranje is daardoor in de Pro League op een tweede plek geëindigd achter Australië en voor Argentinië. België is zesde geworden in de groep van negen. De focus van de hockeyers gaat nu op de Olympische Spelen.

Vroege achterstand

Nederland kende tegen België, dat de laatste vier wedstrijden van Oranje had verloren, een valste start. De ploeg van Jeroen Delmée kwam al binnen een minuut op achterstand. Na een fraaie individuele actie werkte Thibeau Stockbroekx de bal hard en hoog binnen.

Thierry Brinkman (R) teleurgesteld

Een dikke tien minuten later stond het 2-0 voor België na een doelpunt Nicolas De Kerpel. Het was niet zo dat de Belgen kans op kans kregen, maar effectief waren ze wel.

Het antwoord van Nederland volgde vrijwel direct. Na een passeeractie van Floris Wortelboer kon Thierry Brinkman uit de lucht binnentikken.

Aan het eind van het eerste kwart was de stand alweer gelijk. Weer was Brinkman het goudhaantje. Hij plukte geheel vrijstaand een diepe bal uit de lucht en werkte schuin voor het doel af.

Rijpe appelen

Waar in de slotfase van het vermakelijke eerste kwart de doelpunten als rijpe appelen vielen, moest er in het tweede kwart lang worden gewacht op een doelpunt. Een kleine vier minuten voor het einde van het tweede bedrijf pushte Alexander Hendrickx raak uit een strafcorner.

Een blije Alexander Hendrickx

De vierde Belgische treffer kwam ook na een strafcorner. Via een Nederlandse stick kwam de bal terecht bij Loïck Luypaert, die diep in het derde kwart raak flatste.

Vroeg in het vierde kwart maakte Nederland de aansluitingstreffer. Thierry Brinkman bereikte Terrance Pieters met een splijtende pass, waarna Pieters binnengleed.

Nederland kon niet doordrukken en zag België opnieuw uitlopen. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd het 3-5 door een tip-in van Nelson Onana. Tenminste, dat zag de videoscheidsrechter. Het was niet duidelijk te zien of hij de bal daadwerkelijk aanraakte en of de goal dus wel had mogen tellen, omdat de pass van buiten de cirkel werd gegeven.