Churandy Martina gaat op de schouders bij de FBK Games nadat hij is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.
NOS Sport

Zesde Spelen 'koninklijke' Martina, opgeroepen voor estafette 4x100 meter

Churandy Martina mag zich opmaken voor zijn zesde Olympische Spelen. De 40-jarige sprinter is opgenomen in de Nederlandse selectie van de estafetteploeg voor de 4x100 meter.

Lange tijd zag het ernaar uit dat de ploeg op basis van een kwalificatietijd van 38,30 naast een olympisch ticket zou grijpen, maar de iets snellere tijd van Botswana (38,19) werd uiteindelijk niet erkend. Dit omdat er bij de Afrikaanse kampioenschappen een houten klapper werd gebruikt, in plaats van een officieel startpistool. Daarom mag de Nederlandse ploeg alsnog naar Parijs.

Koninklijke onderscheiding

Martina deed afgelopen weekend in Hengelo voor de laatste keer mee aan de Fanny Blankers-Koen Games, waar hij een koninklijke onderscheiding kreeg.

Nederland reist met een recordaantal van 47 atleten af naar Parijs. In Tokio bestond de ploeg uit 43 atleten.

"We zullen met een groot team naar Parijs gaan, groter dan ooit", zegt technisch directeur Vincent Kortbeek. "Dit zie je terug in veel individuele starts, over een breed palet aan onderdelen. Dat is een hele mooie constatering. Vervolgens is het zaak dat we in Parijs zelf op de toppen van ons kunnen presteren. Daar ligt nu de focus op, voor atleten en begeleidingsstaf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl