Didier Deschamps
NOS Voetbal

Deschamps pareert kritiek over saaie spel van Frankrijk: 'Ga dan wat anders kijken'

"Als jij je verveelt, ga dan naar wat anders kijken." Zo probeerde de Franse bondscoach Didier Deschamps de kritiek op het vertoonde spel van de Fransen te pareren.

Frankrijk beschikt immers over een surplus aan sterspelers, maar schittert allerminst. Hier werd de bondscoach ook op de persconferentie weer mee geconfronteerd door journalisten.

Ondanks alles hebben de Franse voetballers in ieder geval de halve finale van het EK gehaald. Daarin spelen ze morgenavond tegen Spanje. De beste ploeg op dit EK volgens Deschamps. "Spanje heeft het meeste indruk gemaakt."

Rabiot en Mbappé

Middenvelder Adrien Rabiot, die weer terugkeert na een schorsing, loofde Spanje ook. "Ze hebben geweldige vleugelspitsen en weten hoe ze moeten scoren. Spanje heeft een heel complete ploeg met veel kwaliteiten. Maar ook zij zullen hun zwakke plekken hebben."

De 29-jarige speler wil ook weinig weten van kritiek op stroperige spel van de Fransen. "We staan wel weer in de halve finales. We doen dus wat we moeten doen. We willen hier Europees kampioen worden."

De tegenvallende prestaties van Kylian Mbappé waren ook onderwerp van gesprek op de persconferentie. Deschamps erkent dat Mbappé het lastig heeft met het masker waarmee hij moet spelen na de eerste wedstrijd tegen Oostenrijk (1-0 winst).

Volgens de coach is Mbappé sterk genoeg om met de situatie om te gaan. Hij werd in de kwartfinales tegen Portugal, die door Frankrijk na strafschoppen werd gewonnen, gewisseld in de verlenging. De bondscoach wilde hem rust geven.

Mbappé en Deschamps

Ook Antoine Griezmann wordt bekritiseerd, omdat hij nog niet levert wat er van hem verwacht wordt. Rabiot steekt hem en Mbappé een hart onder de riem. "Dit zijn spelers die op elk moment beslissend kunnen zijn."

Rabiot werd ook nog gevraagd naar zijn mening over de uitslag van de Franse parlementsverkiezingen. "Ik denk dat veel mensen opgelucht waren na de uitslag, naar de analyses moeten we aan anderen overlaten. Ik ben een voetballer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl