Lieke (L) en Sanne Wevers
NOS Sport

Zusjes Wevers voor derde keer naar Spelen, ook Van Pol, Veerman en Visser naar Parijs

Turnsters Vera van Pol, Sanna Veerman, Naomi Visser en de gezusters Lieke en Sanne Wevers gaan deze zomer namens Nederland naar de Olympische Spelen in Parijs. Voor tweeling Wevers (32) en Van Pol (30) worden het de derde Spelen. Visser (22) en Veerman (22) debuteren op de Spelen.

"Conform de interne selectieprocedure hebben we een team van vijf goede turnsters samengesteld", zegt bondscoach Jeroen Jacobs.

Floor Slooff en Tisha Volleman zijn aangewezen als niet meereizende reserves.

Sanne Wevers veroverde tijdens de Spelen in Rio de Janeiro (2016) een gouden medaille op de balk. In 2021 miste ze de finale op dit onderdeel. Daarna laste ze een pauze in, om in 2023 haar rentree te maken.

Vera van Pol

Zus Lieke nam na de Spelen in Tokio ook een pauze. In 2016 en 2021 haalde ze de individuele meerkampfinale. Zij keerde dit jaar terug in de turnzaal.

De zussen Wevers en Van Pol maakten in 2016 ook deel uit van de ploeg die zevende werd in de landenfinale.

Voor de turnfamilie Wevers waren de jaren rondom de laatste Spelen onrustig. De turnwereld kwam negatief in het nieuws vanwege getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag. Daarbij werd ook Vincent Wevers, de vader van, genoemd. Hij is vrijgesproken en weer actief als trainer.

Selectie mannen

Eind juni werd al bekend dat Casimir Schmidt, Loran de Munck, Frank Rijken, Jermain Grünberg en Martijn de Veer de Nederlandse mannenploeg vormen in Parijs.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl