Casimir Schmidt
NOS Sport

Turner Schmidt pakt nog twee keer NK-goud, Wevers prolongeert balktitel

Turner Casimir Schmidt heeft op de slotdag van de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy Rotterdam nog twee titels gepakt. Schmidt, die zaterdag de Nederlandse meerkamptitel greep, was zondag de beste op voltige en aan de ringen.

Op voltige was Schmidt met 14,300 punten zijn clubgenoot Loran de Munck net de baas. De Munck maakte een fout tijdens een oefening en kwam tot 14,233 punten. Frank Rijken pakte het brons.

Aan ringen was Schmidt met 14,400 ook de beste. Rick Jacobs pakte het zilver, De Munck greep het brons. Laatstgenoemde pakte wel het goud aan brug. Jacobs en Schmidt maakten daar het podium compleet.

Martijn de Veer (vloer), Ronan Boers (sprong) en Jermain Grünberg (rek) verdeelden de overige titels.

Wevers naar goud op balk

Op balk prolongeerde Sanne Wevers, ondanks een val bij haar dubbele pirouette, de Nederlandse titel. Wevers kwam tot 13,075 punten.

Bij de vrouwen besloot Nederlands meerkampkampioene Vera van Pol niet in actie te komen in de toestelfinales. Van Pol, die met haar meerkampzege tevens de eerste olympische kwalificatie won, focust zich volledig op het traject richting Parijs. Datzelfde gold voor Sanna Veerman, die zaterdag nog de beste brugscore neerzette (14,533). Veerman werd vierde in de meerkamp.

Casey-Jane Meuleman won de titel aan brug (12,650). Op dat onderdeel gingen onder anderen Naomi Visser, Sanne Wevers en Tisha Volleman onderuit. Chemene Lamaitre greep goud op vloer, Marit van Rabenswaaij op sprong.

Trampolinespringen

Bij het trampolinespringen gingen de Nederlandse titels naar Romana Schuring en Luuk Swinkels. Schuring prolongeerde haar Nederlandse titel. Ze won samen met Claudia de Graaf ook de titel bij het synchroonspringen. Bij de mannen werden Jordy Mol en Rick Veldhuizen synchroonkampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl