Ismaël Saibari
NOS Voetbal

PSV en Bosz houden drie spelers weg van Spelen: 'Hadden ze maar andere sport moeten doen'

PSV'ers Malik Tillman, Ricardo Pepi en Ismael Saibari hadden deze zomer de kans om uit te komen op de Olympische Spelen, maar de club geeft de spelers niet af aan de ploegen van de Verenigde Staten en Marokko.

"Als ze naar de Spelen hadden gewild, hadden ze maar een andere sport moeten doen", vertelt trainer Peter Bosz.

Tillman en Pepi speelden deze zomer al met de Verenigde Staten de Copa América (de ploeg werd uitgeschakeld in de groepsfase) en zouden bij deelname aan de Spelen nog een toernooi spelen. Dat acht PSV niet verstandig.

Nu clubteams niet verplicht zijn om hun spelers af te staan voor de Spelen, maakt de Eindhovense club daar ook gebruik van.

PSV laat Tillman, Saibari en Pepi niet naar Spelen gaan: 'Staan hier op loonlijst'

Bosz: "Ik snap dat deze jongens graag willen, maar ik vind niet dat we ze voor twee toernooien moeten afstaan. Het gaat dan enerzijds om de fitheid van de spelers, maar aan de andere kant staan ze ook gewoon bij ons op de loonlijst."

Volgens de trainer heeft dit besluit niks te maken met het feit dat hij zijn spelers de ervaring niet gunt. "Ik gun het ze zeker wel, maar PSV is nu belangrijker."

'Er wordt nu op ons gejaagd'

PSV wil na een succesvol vorig seizoen nu ook komend seizoen de landstitel winnen in de eredivisie en daar heeft Bosz iedereen keihard bij nodig, vertelt hij.

"Kampioen blijven is namelijk een hele uitdaging. Afgelopen seizoen waren wij namelijk de ploeg die aan het jagen was op een prijs, maar komend seizoen zal er vooral op ons gejaagd worden. Het succes van ons gaat mede bepaald worden door het gegeven hoe hongerig wij zijn komend jaar."

Nog een keer kampioen worden is dan ook niet zo makkelijk, denkt de coach. "We willen natuurlijk wel heel graag, maar Feyenoord heeft vorig seizoen al beter gepresteerd dan het jaar daarvoor en ze zijn toch achter ons geëindigd. Onze concurrenten zitten ook niet stil, het gaat komend jaar echt lastiger worden."

Luuk de Jong

Spits Luuk de Jong valt Bosz bij. "Natuurlijk was er na het winnen van het kampioenschap de euforie. Maar je begint nu weer op nul en je moet zorgen dat je het nog beter doet, want tegenstanders zullen zich nog beter wapenen."

Daarbij is het volgens De Jong zaak dat PSV zich hoedt voor gemakzucht. "Constant blijven en direct weer het niveau aantikken waar we vorig seizoen zijn geëindigd. We moeten ons proberen te blijven ontwikkelen. Niet alleen de jonge jongens, iedereen. Kampioen worden is moeilijk, maar aan de top blijven, dat gaat de grootste uitdaging worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl