Denzel Dumfries
NOS Voetbal

Dumfries weer fit voor Roemenië, alleen Aké heeft lichte klachten bij Oranje

Denzel Dumfries is klaar voor het duel met Roemenië in de achtste finales van het EK (dinsdag 18.00 uur).

De 55-voudig international bleef in de laatste groepswedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk (3-2 verlies) vanwege hamstringklachten de hele wedstrijd op de bank. Lutsharel Geertruida stond op zijn plek. Van hamstringklachten heeft Dumfries nu geen last meer: "Ik ben 100 procent fit."

Lichte klachten Aké

Bondscoach Ronald Koeman beschikte op de training zondag in het AOK Stadion in Wolfsburg over een complete selectie. Alleen Nathan Aké had wat lichte klachten. De verdediger van Manchester City deed wel mee aan het eerste deel van de training.

Denzel Dumfries zat vandaag met Memphis Depay achter de persconferentietafel om het duel met Roemenië voor te beschouwen.

Depay klaar voor clash met Roemenië: 'Toernooi gaat nu pas beginnen'

Afgelopen seizoen kampte Dumfries bij zijn club Internazionale ook met lichte blessures, waar hij in de voorgaande jaren blessurevrij bleef. "Dit seizoen heb ik qua fitheid een ander seizoen gehad dan de jaren ervoor", zegt de rechtsback. "Dat was een nieuwe situatie voor mij."

"Ik moet mijn situatie heel goed monitoren en communiceren met de medische staf en de trainer", gaat Dumfries verder. "Dat hebben we voor het toernooi ook gedaan. We kijken elke keer wat de beste afweging is. Uiteindelijk neemt de trainer de beslissing."

Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl