Ellen van Dijk
NOS Wielrennen

Van Dijk zet stap in herstel voor olympische tijdrit: 'Ritjes op de hometrainer'

Wielrenster Ellen van Dijk (37) kan haar trainingsintensiteit weer opschroeven richting de Olympische Spelen. De drievoudig wereldkampioene tijdrijden brak begin juni haar enkel bij een valpartij tijdens een training.

"Ik kan weer trainen", vertelt Van Dijk monter aan de telefoon in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik train deze week twee tot drie uur per dag op de hometrainer. Dat gaat best wel goed. Lopen kan ik nog niet, maar dat is minder belangrijk. Als ik maar kan fietsen."

Het hele seizoen van Van Dijk staat in teken van de Spelen van Parijs, waar ze haar zinnen heeft gezet op een medaille op de tijdrit. Haar deelname staat door haar valpartij echter op losse schroeven, al geeft ze de hoop zeker niet op.

"Ik lig voor op schema", aldus Van Dijk. "Eigenlijk had ik nu pas weer mogen fietsen, maar intussen train ik dus al een week twee tot drie uur per dag. Nog niet op de wattages die nodig zijn voor een tijdrit, natuurlijk. Maar het herstel gaat sneller dan we hadden verwacht. Daar ben ik heel blij mee en dankbaar voor."

Nederlands kampioene tijdrijden Riejanne Markus houdt zich fit als potentiële vervangster.

Ellen van Dijk gaf via Instagram een update over haar herstel van een enkelbreuk.

Een harde deadline heeft Van Dijk niet afgesproken met bondscoach Loes Gunnewijk. "Over een week of twee gaan we wel kijken hoe ik ervoor sta en of het mogelijk is om in topvorm naar de Spelen te gaan. Want ik ga daar niet heen om alleen maar mee te doen."

Van Dijk eindigt haar bericht strijdvaardig. "Ik ga alles doen om op tijd hersteld te zijn", doelt ze op de Olympische Spelen. Een olympische medaille ontbreekt nog in haar prijzenkast. De tijdrit vindt plaats op 27 juli, over iets meer dan vier weken.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl