Riejanne Markus in actie tijdens de NK tijdrijden in het Brabantse Steenberge
NOS WielrennenAangepast

Markus weer de beste op NK tijdrijden, bij de mannen pakt Hoole eerste titel

Riejanne Markus heeft net als vorig jaar goud gepakt bij de NK tijdrijden. Bij de mannen veroverde Daan Hoole voor het eerst de titel.

Markus had voor het 38,6 kilometer lange parcours in en rond het Brabantse Steenbergen 47.17 minuten nodig. Met die tijd bleef de 29-jarige renster van Visma Lieke Nooijen 29 seconden voor en Demi Vollering 1.12 minuut.

Op het volledig vlakke parcours voerde de 22-jarige Nooijen lang het veld aan. Haar ploeggenote Markus, die als laatste was gestart, was halverwege 35 seconden rapper. Vollering, die dinsdag nog de Ronde van Zwitserland won, gaf daar al 1.05 toe.

Vijfvoudig winnares Ellen van Dijk, die ook zes keer zilver pakte en een keer brons, ontbrak vanwege een enkelbreuk.

Eerste goud Hoole

Bij de mannen zag ook Hoole wat concurrenten wegvallen. Zo paste de tijdrit niet in het programma van Thymen Arensman en Wilco Kelderman en meldde Tim van Dijke zich af vanwege een val in de ZLM Tour. Titelhouder Jos van Emden heeft zijn carrière beëindigd.

Daan Hoole in actie tijdens de NK tijdrijden in het Brabantse Steenbergen

Sjoerd Bax, vorig jaar derde, was wel van de partij. Hij gaf halverwege zeven seconden toe op Hoole en Mick van Dijke tien seconden. Van Dijke (Visma) was het snelste op het tweede stuk, maar kwam net tekort.

Na het brons in 2022 en het zilver van vorig jaar viel Hoole daarom nu goud ten deel. Het verschil met Mick van Dijke was slechts één seconde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl