Demi Vollering sluit de Ronde van Zwitserland af in het geel
NOS Wielrennen

Vollering sluit Ronde van Zwitserland in stijl af: winst in slotetappe en eindzege

Demi Vollering heeft in stijl de Ronde van Zwitserland op haar naam geschreven. De 27-jarige renster van SD Worx-Protime won in de gele leiderstrui de slotetappe met start en finish in Champagne door in de sprint Elisa Longo Borghini af te troeven.

Het was voor de Nederlandse de derde zege in vier dagen tijd. Zaterdag zegevierde ze in de openingsetappe na een fraaie solo, om een dag later ook de lastige klimtijdrit op haar naam te schrijven. Alleen gisteren greep Vollering naast de winst, die toen naar de Australische Neve Bradbury (Canyon) ging.

Vergeefse vluchtpogingen

Bradbury was ook in de laatste etappe een van Vollerings concurrenten in een kopgroep van vier rensters, die op 10 kilometer van het einde was overgebleven. De Italiaanse Longo Borghini (Lidl-Trek) en de Poolse Katarzyna Niewiadoma, ploeggenote van Bradbury, waren de andere twee.

Om de beurt probeerden Vollering en haar rivalen in de laatste kilometers weg te komen. Maar alle pogingen bleven zonder succes, waarna de kopvrouw van SD Worx-Protime met overmacht de sprint van de vier won. Op 42 seconden achter de kopgroep was de Zwitserse Steffi Häberlin de snelste van de achtervolgers.

Vollering heerst in het geel

"Eigenlijk had ik het vandaag niet verwacht", zei de winnares na afloop. "Het was een mooi gevecht met die groep van vier aan het einde. Leuk om weer eens mee te kunnen sprinten voor de zege, want dat had ik al een tijdje niet meer gedaan."

Tour de France

Vanzelfsprekend is Vollering in haar nopjes met het winnen van de Ronde van Zwitserland. waarmee ze de Zwitserse Marlen Reusser opvolgt. "Ik vond het een leuk parcours, lekker veel klimmen en een goede voorbereiding op de Tour de France in augustus."

In het eindklassement bleef ze Bradbury en Longo Borghini respectievelijk 1.22 minuut en 1.30 minuut voor. Ze won ook de groene trui voor het puntenklassement. De bolletjestrui was voor Elise Chabbey (Canyon).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl