Demi Vollering
NOS Wielrennen

Vollering behoudt leiderstrui in Ronde van Zwitserland, Bradbury wint derde etappe

Het is Demi Vollering niet gelukt om ook de derde etappe in de Ronde van Zwitserland te winnen. De 27-jarige renster van SD Worx-Protime kwam maandag in Champagne als zesde over de finish.

De zege was voor Neve Bradbury (Canyon) uit Australië, die voor haar Poolse teamgenote Katarzyna Niewiadoma finishte. Femke de Vries (Visma-Lease a Bike) kwam in Champagne bijna twee minuten later als derde over de eindstreep.

Geen hattrick

Vollering grijpt daarmee naast een hattrick. Zondag won ze de tweede etappe, een lastige klimtijdrit. Een dag eerder zegevierde ze in de openingsetappe na een fraaie solo. Wel blijft ze klassementsleider, met een voorsprong van bijna anderhalve minuut op Bradbury.

Neve Bradbury tijdens de derde etappe van de Ronde van Zwitserland

De derde etappe bracht de rensters over 125 kilometer van Vevey naar Champagne, in het westen van het land. Na de pittige klimtijdrit van zondag kregen de rensters opnieuw veel hoogtemeters te verwerken.

Het Canyon-koppel, Bradbury en Niewiadoma, besloot samen met De Vries en Amanda Spratt een vluchtpoging te wagen. De kopgroep kreeg alle ruimte van het peloton.

Pas op de laatste klim van de dag, de Route de Champagne, versnelde klassementsleidster Vollering. Met haar konden alleen Elisa Longo Borghini, Gaia Realini en Kim Cadzow mee. Maar de inhaalpoging kwam te laat. Het voorste duo bleef uit zicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl