Suzan Lamens
NOS Sport

Hartono en Lamens snel klaar in kwalificatietoernooi Wimbledon

Voor Arianne Hartono en Suzan Lamens zit het Wimbledon-avontuur er alweer op. Beide tennissters zijn in de eerste ronde van de kwalificaties blijven steken en moeten dus nog minstens een jaar wachten op hun debuut op het vermaarde grandslamtoernooi op gras.

Hartono, de nummer 158 van de wereld, verloor van de Australische Kimberly Birrell (WTA-132) met 1-6, 6-7 (6). Lamens (WTA-137) kwam tegen de Britse Sonay Kartal (WTA-295) ook niet verder dan twee sets: 6-7 (6), 4-6.

Bij de mannen bereikte Jesper de Jong gisteren wel de tweede ronde, terwijl Tim van Rijthoven verloor.

Hartono, die veel missers van haar racket liet vertrekken (veertien) en maar liefst driemaal haar opslagbeurt verloor, had in de eerste set weinig in te brengen bij Birrell.

De 28-jarige Groningse, die tot nu alleen bij de Australian Open het hoofdschema van een grandslamtoernooi haalde (drie keer zelfs), rechtte de rug, maar keek op 4-5 wel tegen een matchpoint tegen aan. Die werkte ze weg en na een break op 5-5 mocht ze zelfs gaan serveren voor de set.

Birrell sleepte er echter een tiebreak uit, waarin Hartono zich knap terugvocht van 2-5 naar 6-5, maar uiteindelijk toch het hoofd moest buigen.

Lamens laat setpoints glippen

Lamens miste na twee breaks over en weer op 5-3 een setpunt, waarna het ook op eigen service niet lukte de eerste set binnen te slepen. In de tiebreak was ze opnieuw één punt verwijderd van een prettig steuntje in de rug, maar ze liet de kans weer glippen. Het kostte haar uiteindelijk de set.

In de tweede set liep Lamens na vroeg serviceverlies voortdurend achter de feiten aan. Een tweede break wist ze aanvankelijk nog te voorkomen en op 3-5 overleefde ze in een lange servicegame, waarin het acht keer tot deuce kwam, zelfs drie matchpoints.

Het bleek uitstel van executie: Kartal serveerde aansluitend de partij op love uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl