NOS Voetbal

Weghorst voelt dat hij dichter bij basis komt: 'Ik kan dit Oranje beter maken'

Weghorst voelt dat hij dichter bij basisplaats Oranje komt

Op vertrouwde grond in Wolfsburg voelt Wout Weghorst zich op zijn gemak. In de zaal waar in zijn periode bij VfL Wolfsburg (2018-2022) de wedstrijdbesprekingen werden gehouden, staat hij nu de pers te woord, met naast hem Cody Gakpo.

"Leuk hier terug te zijn", zegt Weghorst. Meer ook niet. Hij is volledig gefocust op Oranje en het EK. Een vraag over een eventuele transfer had hij wel verwacht en die kwam ook. Ajax en FC Twente hebben belangstelling.

"Natuurlijk zijn er dingen die spelen, maar er is genoeg over gezegd...", antwoordde hij.

Weghorst is een serieuze kandidaat voor Ajax, zo bevestigen bronnen aan de NOS. Maar dat hij al in vergevorderde gesprekken zou zijn, zoals andere media eerder meldden, ontkent zowel de technische leiding van Ajax als de zaakwaarnemer van Weghorst.

'Zou dom zijn met andere dingen bezig te zijn'

"Voor mezelf heb ik tweeënhalve maand geleden een pad uitgestippeld om nu in topvorm zijn", zegt hij. "Het zou dom zijn nu met andere dingen bezig te zijn. Mijn focus ligt hier..."

Kijk hieronder naar wat Weghorst zegt over een eventuele transfer:

Ajax of FC Twente voor Weghorst? 'Natuurlijk zijn er dingen die spelen'

Met de vorm van Weghorst zit het wel goed. De spits maakte in de afgelopen vier interlands als invaller drie goals, waaronder de winnende tegen Polen in Hamburg. Bondscoach Ronald Koeman ziet Weghorst dit toernooi als invaller, maar de spits blijft hopen op meer.

"Ik kan zeker de schoonheid van die invallersrol zien, de eerste wedstrijd was mooi", bekent Weghorst. Voelt hij dat een basisplaats dichterbij komt? "Jawel. Ik heb de kwaliteiten om dit Nederlands elftal beter te maken. Natuurlijk sta ik graag in de basis. Ik doe er alles aan dat voor elkaar te krijgen."

Geluidoverlast voor de spelers van Oranje in Wolfsburg? Wout Weghorst legt uit dat het niet altijd een oase van rust is:

Weghorst hoort concert vanuit hotelkamer: 'Dat was flink luid'

Weghorst weet waar zijn kwaliteiten liggen, ook in vergelijking met zijn concurrenten Memphis Depay, Brian Brobbey en Joshua Zirkzee: bij het pure afmaken. "Daar ligt mijn kracht en daar train ik op. Elke keer herhalen. In welke situatie doe je wat? Dan heb je meer rust en weet je wat je moet doen."

Met Cody Gakpo zit er nog een Oranjeman in vorm aan tafel bij de persconferentie. De Eindhovenaar krijgt een kans als linksbuiten en daar is hij blij mee. Bij Liverpool wisselt de ex-PSV'er nogal eens van positie.

"Ik ben gewoon linksbuiten", zegt Gakpo. "Daar kan ik het best uit de voeten. Bij de club is dat soms anders, maar ook op andere posities probeer ik mezelf te ontwikkelen. Soms gaat het goed, soms wat minder. Het liefst speel ik linksbuiten."

Kijk hieronder naar de persconferentie met Cody Gakpo:

Gakpo duidt favoriete positie: 'Ben wel echte linksbuiten'
Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl