Roberto Baggio
NOS Voetbal

Voetbalicoon Baggio thuis beroofd door gewapende overvallers tijdens Spanje-Italië

Een angstige avond voor oud-voetballer Roberto Baggio: het icoon van het Italiaanse voetbal is donderdag thuis in zijn woning in de buurt van Verona beroofd. Tijdens het EK-duel Spanje-Italië drong een groep van zeker vijf gewapende en gemaskerde overvallers zijn huis binnen.

De 57-jarige oud-speler van onder meer Juventus, AC Milan en Internazionale liep enkele verwondingen op en moest naar het ziekenhuis, waar hij enkele hechtingen heeft gekregen voor een wond die hij opliep door een klap met een pistool.

Baggio en zijn vrouw werden opgesloten in een kamer, waarna de overvallers horloges, sieraden en geld meenamen. De overval duurde in totaal veertig minuten.

Verklaring Baggio

"In een dergelijke situatie kan er van alles gebeuren, maar gelukkig heeft het geweld alleen geleid tot enkele hechtingen, blauwe plekken en veel angst", stelde Baggio in een verklaring. "Nu zullen we over de angst moeten heenkomen."

Baggio, bijnaam 'De Goddelijke Paardenstaart', stopte in 2004 met voetballen. In zijn carrière won Baggio in 1993 de Gouden Bal en verloor hij in 1994 met Italië de WK-finale van Brazilië. Toen miste de aanvaller een penalty in de beslissende strafschoppenreeks.

Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl