Just Stop Oil deelde beelden van de actie op sociale media
NOS Nieuws

Stonehenge niet beschadigd door protestactie klimaatactivisten

De wereldberoemde steencirkel Stonehenge is niet beschadigd geraakt door de actie van klimaatactivisten gistermiddag. Leden van de Britse actiegroep Just Stop Oil spoten oranje verf op het eeuwenoude monument en deelden daar beelden van op sociale media.

Een woordvoerder van English Heritage, de organisatie die veel historische monumenten en ook Stonehenge beheert, zegt tegen de Britse omroep BBC dat de historische stenen zijn schoongemaakt en dat er geen schade zichtbaar werd.

Bekijk hier de beelden van de actie die Just Stop Oil op X heeft gezet:

Stonehenge beklad door klimaatactivisten

De twee verantwoordelijke activisten werden gisteren direct gearresteerd. Premier Sunak reageerde verontwaardigd op de actie. Hij zei tegen de BBC dat het een "schandelijke daad van vandalisme" is. Stonehenge bleef open voor publiek.

Tomatensoep op Van Gogh

De actiegroep Just Stop Oil wil dat de regering stopt met het verlenen van vergunningen voor nieuwe olie- en gasprojecten in het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen jaren kwam de groep geregeld in het nieuws met acties. Zo gooide een klimaatactivist tomatensoep op een schilderij van Vincent van Gogh. Ook lijmde iemand zijn hoofd vast aan Johannes Vermeers Meisje met de parel in het Mauritshuis in Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl