Kylian Mbappé
NOS Voetbal

Mbappé wil spelen tegen Oranje, test masker vanavond op laatste training

Gebroken neus of niet, Kylian Mbappé wil spelen tegen Nederland. De Franse aanvoerder test vanavond op de laatste training voor het groepsduel met Oranje het speciaal gemaakte masker dat hij zou moeten gaan dragen. Nederland en Frankrijk treffen elkaar vrijdagavond (21.00 uur) op het EK.

Wanneer een beslissing valt over het wel of niet meespelen van Mbappé is niet bekend. Wel is duidelijk dat Mbappé ondanks zijn gebroken neus wil voetballen tegen Nederland. Dat laat een woordvoerder van het Franse nationale team weten aan de NOS.

Mbappé raakte maandag in de slotfase van het openingsduel van Frankrijk met Oostenrijk geblesseerd na een botsing met verdediger Kevin Danso. De Fransman kon de wedstrijd niet meer vervolgen. De neus stond na de botsing al behoorlijk scheef en na de wedstrijd kwam naar buiten dat Mbappé inderdaad een breuk had opgelopen.

Operatie onvermijdelijk

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk meldde dinsdag dat een neusoperatie onvermijdelijk is voor zijn aanvaller. Die ingreep kan volgens Deschamps tot na het EK worden uitgesteld.

Frankrijk begon het EK met een zakelijke 1-0 overwinning op Oostenrijk. Oranje startte afgelopen zondag het EK met een 2-1 zege op Polen.

Mbappé traint voorzichtig mee richting EK-duel met Oranje
Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl