FC Groningen viert de promotie
NOS Voetbal

Opening eredivisieseizoen 2024/2025: FC Groningen ontvangt NAC Breda

Het eredivisieseizoen 2024/2025 start op vrijdag 9 augustus 2024 om 20.00 uur in de Euroborg met de wedstrijd tussen de twee gepromoveerde clubs FC Groningen en NAC Breda. Dat maakte de Eredivisie NV vandaag bekend.

Zaterdag 10 augustus ontvangt bekerwinnaar Feyenoord om 16.30 uur Willem II, de kampioen van de eerste divisie. Landskampioen PSV neemt het op tegen de Brabantse buur RKC Waalwijk (19.00 uur) en Ajax en sc Heerenveen zorgen zondag om 16.45 uur in de Johan Cruijff Arena voor het slot.

FC Groningen eindigde afgelopen seizoen na een bloedstollend einde als tweede in de eerste divisie. NAC Breda werd achtste in het reguliere seizoen, maar legde via de play-offs beslag op een plek op het hoogste niveau.

Check hieronder het volledige programma van de eerste speelronde van de eredivisie:

Programma eredivisie

Morgenochtend wordt om 9.00 uur het volledige conceptprogramma voor het eredivisieseizoen 2024/2025 bekend. Na goedkeuring van alle betrokken partijen volgt enkele dagen later het definitieve programma.

Ook de eerste divisie begint op vrijdag 9 augustus, met zes wedstrijden om 20.00 uur. Vitesse, dat na de degradatie nog vecht voor het voortbestaan, speelt dan thuis tegen Telstar. Het eveneens gedegradeerde Excelsior gaat naar TOP Oss en FC Volendam treft zondag De Graafschap in Doetinchem.

Kijk hieronder naar het volledige programma van de eerste speelronde van de eerste divisie:

Programma eerste divisie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl