Oranje weet het karwei tegen Brazilië niet te klaren, het eindigt in 1-3

Volleyballers ook onderuit tegen Brazilië, Olympische Spelen verder uit zicht

De Nederlandse volleyballers hebben zich in de Nations League opnieuw gewonnen moeten geven. Tegenstander Brazilië, de nummer vier van de wereld, won met 3-1 (24-26, 25-23, 31-29, 25-20). De Olympische Spelen van Parijs zijn daarmee nog verder uit het zicht geraakt.

De ploeg van bondscoach Roberto Piazza speelde drie sets lang een prima wedstrijd. De eerste set werd na een achterstand van 21-18 alsnog binnengehaald en ook in de twee volgende sets had Oranje kansen.

De boeiende strijd tussen de kanonnen Nimir Abdel-Aziz en de Braziliaan Darlan Souza werd dik gewonnen door de Nederlander (38 om 26 punten), maar Brazilië had meer ijzers in het vuur.

In set vier nam de foutenlast bij Oranje iets toe en maakte Brazilië het vakkundig af. Komende donderdag is Iran de tegenstander.