NOS Sport

Volleyballers kansloos onderuit tegen Italië, Spelen raken uit zicht

De Olympische Spelen van Parijs lijken uit het zicht van de Nederlandse volleyballers te verdwijnen. Een stunt in de Nations League tegen topland Italië had een opsteker kunnen beteken, maar Nederland werd weggeblazen en verloor met 3-0.

Nimir Abdel-Aziz zoekt een gaatje in het driemansblok van Italië

De verhoudingen waren al snel duidelijk in het Canadese Ottowa. Nederland kon in de eerste set niet mee met Italië (18-25) en maakte het zichzelf vervolgens heel moeilijk.

Door veel fouten en een gebrekkige passing werd aanvallen een lastig verhaal. De spaarzame keren dat Nederland sterkhouder Nimir Abdel-Aziz in stelling bracht, stond hij tegenover de sterkste Italiaanse blokkeerders.

Met name de 2,11 meter lange Alessandro Michieletto heerste aan het net. Hij was bij veel punten betrokken toen het verschil in rap tempo hoog opliep tijdens de tweede set (15-25).

'Alles'

Bondscoach Roberto Piazza was spijkerhard voor zijn Oranje-ploeg. Gevraagd wat er beter moest, hield hij het voorafgaand aan de derde set kort: "Alles." Nederland beet daarna nog wel van zich af, maar toen Italië even aanzette was het snel gedaan: 21-25, en dus 3-0.

Italië is door de zege op Nederland weer koploper in de Nations League, Nederland staat twaalfde. De beste acht gaan door naar de finaleronde.

Plaatsing Olympische Spelen

De wedstrijden in de Nations League zijn de laatste waarin nog punten gepakt kunnen worden voor de wereldranglijst.

Voor olympische kwalificatie is naar verwachting een plek bij de beste tien landen van de wereld vereist. Nederland staat dertiende en heeft door de nederlagen tegen Frankrijk (vrijdag, 3-1) en Italië opnieuw terrein verloren.

De Nations League duurt tot en met 24 juni. Nederland gaat op 18 juni verder en speelt dan op de Filipijnen tegen Brazilië, Iran, Japan en Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl