De Nederlandse volleyballers winnen van Cuba
NOS Sport

Volleyballers winnen van Cuba in Nations League dankzij mokerslagen Abdel-Aziz

De Nederlandse volleyballers hebben hun zesde duel in de Nations League gewonnen van Cuba, waardoor de hoop op plaatsing voor de Spelen nog niet vervlogen is. Tegen de mokerslagen van Oranje's Nimir Abdel-Aziz was niemand opgewassen: 3-1 (26-24, 21-25, 25-20, 25-22).

Nederland staat op de wereldranglijst op de dertiende plaats en Cuba negende.

Hoge druk

Nederland begon met knikkende knieën na het verlies tegen Servië (0-3). De Cubanen konden maar liefst tien punten scoren door fouten van Oranje. Pas op het laatste moment werd de stand gelijkgetrokken: 26-24.

In set twee ging Oranje vol zelfvertrouwen van start, maar een vroege time-out van de tegenstander verstoorde de flow, waarna Cuba bij 10-11 de leiding pakte. Nederland hield stand, maar zakte in.

In de tweede set zakt Nederland in en pakt Cuba de winst

Daarna dwong Oranje de Cubanen tot fouten. In de derde set waren de services gevaarlijker en de blokkering beter. De lach kwam terug op het gezicht van Abdel-Aziz, verantwoordelijk voor zo'n 60 procent van alle punten (38 totaal).

In de laatste set bleef Nederland als een team spelen en zette Abdel-Aziz de turbo aan.

"We blijven vechten om ons doel te halen", zei de sterspeler na afloop vastberaden.

Plaatsing Olympische Spelen

De wedstrijden in de Nations League zijn van groot belang voor de volleyballers. Het is het laatste toernooi waarbij nog punten gepakt kunnen worden voor de wereldranglijst.

Voor olympische kwalificatie is naar verwachting een plek bij de beste tien landen van de wereld vereist. De Nations League duurt tot en met 24 juni. Nederland speelt nog tegen Frankrijk en Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl