De volleyballers verslaan Turkije

Volleyballers buigen tegen Turkije achterstand om en winnen tweede Nations League-duel

De Nederlandse volleyballers hebben hun tweede Nations League-wedstrijd gewonnen. In Antalya kwam de ploeg van bondscoach Roberto Piazza terug uit geslagen positie, om na een fraaie comeback met 3-2 te winnen van gastland Turkije: 19-25, 20-25, 25-18, 25-21, 15-9.

Oranje leek op weg naar een kansloze nederlaag, maar bij een 2-0 achterstand in sets begon het plots te lopen. Tegen het spelbeeld in pakten de volleyballers drie sets op rij.

Zo zorgde Oranje een dag na de thriller tegen Slovenië opnieuw voor vermaak. De ploeg begon goed aan de partij, maar gaf de eerste set halverwege volledig uit handen. Ook in de tweede set werden de volleyballers halverwege verrast door een sterke periode van de Turkse ploeg.

Comeback

Met de 2-0 achterstand zag het er niet goed uit voor Oranje. Maar op het moment dat het ertoe deed, zorgden de volleyballers ervoor dat ze de controle eens niet verloren. Oranje behield een comfortabele voorsprong van zo'n zeven punten, waarmee de derde set overtuigend werd gewonnen.

Het bleek de ommekeer in de partij. Oranje dwong op wilskracht een beslissende set af en was daarin simpelweg de betere. Het eerste punt was nog voor Turkije, maar de Nederlandse volleyballers kwamen daarna niet meer in de problemen.

De volleyballers tijdens het duel met Turkije

De wedstrijden in de Nations League zijn van groot belang voor de volleyballers. Het is het laatste toernooi waarbij nog punten gescoord kunnen worden voor de wereldranglijst. De Nations League duurt van 22 mei tot en met 24 juni.

Olympische kwalificatie

Voor olympische kwalificatie is naar verwachting een plek bij de beste tien landen van de wereld vereist. Nederland bezet nu de dertiende plek, één plaats boven Turkije.

Oranje heeft in Turkije nog twee wedstrijden op het programma staan. Vrijdag is Polen de tegenstander, zondag staan de volleyballers tegenover Bulgarije. Daarna worden er nog Nations League-duels afgewerkt in het Canadese Ottawa en Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen.