Nimir Abdelaziz haalt uit
NOS Sport

Volleyballers in Nations League-thriller onderuit tegen Slovenië

De Nederlandse volleyballers hebben in het Turkse Antalya hun eerste duel in de Nations League verloren. In een ware thriller gingen ze in vijf sets onderuit tegen Slovenië, dat op de wereldranglijst een handvol plekken hoger staat: 33-31, 22-25, 25-20, 21-25, 25-27.

De wedstrijden in de Nations League zijn belangrijk voor de ranking op de wereldranglijst. Voor olympische kwalificatie is naar verwachting een plek bij de beste tien landen van de wereld vereist. Nederland bezet nu de dertiende plaats.

Oranje speelt in Antalya nog tegen Turkije (donderdag), Polen (vrijdag) en Bulgarije (zondag).

In de eerste set boog Oranje tegen Slovenië knap een 16-20 achterstand om, maar de tweede set werd verloren ondanks een 13-7 voorsprong. Uiteindelijk was een beslissende vijfde set nodig en dat werd een spektakel.

De mannen van bondscoach Roberto Piazza waren hard op weg om aan het langste eind te gaan trekken, maar verzuimden na 10-7 door te drukken. Bij 11-11 was Slovenië weer langszij gekomen. Het eerste wedstrijdpunt was niettemin voor Oranje, dat in totaal zes keer één punt van winst verwijderd was.

Miraculeus

Nederland, dat sterk leunde op Nimir Abdelaziz (31 punten), leek op 22-21 toe te slaan. De Slovenen hielden de bal echter miraculeus met de voet van de grond en wonnen de rally. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een ace op het zevende matchpoint van Slovenië. De bal nam net een randje van de lijn mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl