Teleurstelling bij Giovanni van Zwam
NOS VoetbalAangepast

Toekomst Vitesse nog meer onder druk: Amerikaanse investeerder haakt af

Een flinke tegenvaller voor Vitesse op de deadline-dag maandagavond: één van de twee mogelijke investeerders is afgehaakt. Het gaat om een Amerikaanse partij. Een Nederlandse partij is nog wel in de markt om de club te redden.

Maandagavond om 00.00 uur moest Vitesse een sluitende begroting indienen bij de KNVB. Daar moesten ook garanties bij gegeven worden. De ingeleverde documenten voor de begroting zijn niet dekkend genoeg, weet Vitesse nu.

Dat betekent dat de licentiecommissie van de KNVB de licentie hoogstwaarschijnlijk gaat intrekken. Dat heeft als gevolg dat Vitesse geen betaald voetbal meer kan spelen.

"Tot gisteravond leek er een akkoord op hoofdlijnen te zijn. Door diverse omstandigheden, waaronder de stroeve onderhandelingen met Coley Parry en onzekerheden omtrent de licentie, is de beoogde eigenaar in het overnameproces afgehaakt", zegt Vitesse dinsdagavond.

Het afhaken van de Amerikaanse partij is vrij abrupt gegaan, waardoor de club maandagavond plots alle zeilen moest bijzetten.

'Op zoek naar alternatieve mogelijkheden'

Ondertussen gaat Vitesse op zoek naar mogelijkheden om de club te redden van de ondergang. "Alle opties liggen op tafel. We zijn in gesprek met een geïnteresseerde Nederlandse partij en daarnaast kijken we of we zelfstandig gelden op kunnen halen, in ruil voor zekerheden (een onderpand bijvoorbeeld). Alle hulp hierbij is welkom", stelt interim-directeur Edwin Reijntjes.

Coley Parry

De investeerders die zich hadden gemeld wilden al niet de totale schuld, zo'n 19 miljoen, van Vitesse overnemen. Een groot gedeelte daarvan, 14,3 miljoen euro, is een lening bij de Amerikaan Coley Parry.

Grote schuld

Parry wilde de club eerder overnemen, maar kreeg geen toestemming van de KNVB.

Vitesse en Parry zijn nog volop in gesprek over een oplossing voor die schuld. Daarover is nog geen akkoord bereikt.

Het lijkt er nu op dat de licentiecommissie van de KNVB gaat besluiten om de licentie af te nemen, maar dat hoeft nog geen probleem te zijn. Vitesse kan daar nog tegen in beroep en kan ook nog naar de burgerrechter.

Die tijd kan de Arnhemse club goed gebruiken om tot een akkoord te komen met Parry en zo te kunnen voldoen aan de voorwaarden van de KNVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl